torsdag 21 augusti 2008

Italien 2008.


Italien var ett fantastiskt vackert land och Rom var en positiv överraskning. Maten var fantastisk, vädret var härligt och städerna oerhört vackra. Men mitt häftigaste minne, det är trots allt när jag en varm natt låg och flöt i Medelhavet under fullmånen. Jag är tacksam över att jag får vara med om så fantastiska ting i mitt liv. Det är det inte alla som får.
Men i alla fall, jag börjar fotoserien med Rom.
En stad som jag som sagt blev positivt överraskad utav. Jag trodde det skulle vara en alldeles vanlig storstad men där hade jag fel! Den var mycket speciell.Vatikanstaten! Bakom mig syns Peterskyrkan och balkongen i mitten är den som Påven brukar stå och hålla tal vid. Dessvärre var han inte är denna dag. Han var på semester. Det var lite synd. Men i alla fall...Uppifrån Spanska trappan. Gatan som ni ser rakt fram är Roms mest exklusiva. Bara lyxaffärer!


Neapel och Pompeji. Det var hett alla dagar men just denna dag var det extremt. Nästan 40 grader i skuggan!
Höghuset som skymtar i bakgrunden är Neapels första skyskrapa. Minns dessvärre inte när de byggde den.

Terracina. En liten stad som ligger mitt emellan Rom och Neapel. Här låg vårt hotell, här bodde vi. Visst är det vackert?Janne visar upp sig för grannarna. Det var inte sådär jätteuppskattat hos barnfamiljerna.

Janne vid strandpromenaden.


1 kommentar:

Liselott sa...

Vilka härliga, underbara och roliga bilder från Rom!! :D

Var i Rom förra våren och har liknande foton (jag menar vyer *skrattar*).

Jo, angående franska rivieran - förutom att det var löjligt dyrt - så var det väldigt vackert. Personligen föredrog jag Antibes framför Nice, men det beror på om man reser med eller utan barn. Nice kanske är roligare utan barn (förmodligen). Vackra stränder i Antibes, dock rätt steniga.

En tur till Monaco blev det också, tog tåget och det kan jag varmt rekommendera. Riktigt kul att se Monaco, litet, ännu dyrare, rika människor och otroliga båtar. Även genuint vackert där. Och havet blir man aldrig trött på att se.

Vi hyrde lägenhet i Antibes, det är många som hyr ut. Om man söker ordentligt kan man få ett bra pris, dock är det betydligt dyrare än att hyra ett jättehus med pool och jacuzzi i Orlando. Priserna i Europa (särskilt franska rivieran) är otroliga.

Beroende på vad du är ute efter så är det kul att åka dit. För mig räckte det med en gång. Nu har jag varit där och sett det.

Är mer ett Las Palmas och Orlando-freak.

Idag söndag är mitt huvud lite mossigt så är det mer du undrar får du jättegärna maila mig!

bloggerlina@gmail.com

Hoppas att du får en fin söndag!

:)

Mvh Liselott